Om oss

Både jeg og mannen min er oppvokst med hund. Jeg hadde boxeren Protos, og Trond vokste opp med dverg buhunden Topsy.

Til daglig jobber vi med musikk, og koser oss med våre 3 Jack Russell Terriere på fritiden. 

Vi har så vidt begynt å stille ut Nova og Funky, og begynner vel å bli bitt av utstillingsbasillen. Foreløpig har vi mye å lære, men håper jo at øvelse gjør mester, og at resultatene blir bra etterhvert.

Våre 3 første JRT var glatthåret, men Nova som kom i 2015 er strihåret og må nappes ofte. Så her har også læringskurven vært bratt.

Vi ble kjent med Jack Russell etter et familiebesøk hvor en Jack hoppet rett opp i fanget for å kose. Dette var i 1997. Da vi skulle skaffe hund i 1998 ble det en uregistrert Jack Russell Terrier - Fortzato. Han var flott, klok liten fyr, som lærte oss masse om rasen, og hvor flotte hunder JRT er. Alltid klar for tur, kos og lek, og så enda mer tur og lek. Han døde mars 2009.

I 2005 ble Fortzato pappa til bl.a Bossa. Hun var uregistrert, og ble født litt for sent til å mønstres inn for å registreres. 

Hun var en bestemt dame med fantastisk gemytt, og er venner med alle - fra fugl til katt.

Dessverre fikk hun i ung alder epilepsi, som hun tok medisiner for. De siste årene ble sykdommen holdt godt i sjakk av medisinene, og hun ble nesten 13 år. Hun døde i mars 2018.

I 2009 fant vi ut at det hadde vært fint med en lekekamerat/selskap for Bossa, og i desember 2009 kom Funky til oss. En liten fyr med masse energi, men som også elsker å kose seg foran peisen og under dyna. Eller bare å løpe, eller demontere leker. 

Vi fikk ha Funky til han nesten ble 14 år. I juli 2023 fikk han dessverre en svulst i leveren, og vi måtte la han slippe. Både vi, Nova og Baira savner han veldig.

Sommeren 2015 ble vi kjent med lille Nova. Hun sjarmerer alle på sin vei. Elsker å kose med Bossa og å leke med Funky. Og vil helst ligge på fanget eller inntil oss å kose. Et perfekt supplement til flokken.

I januar 2019 reiste jeg til Minsk, Hviterussland for å hente lille Baira. En liten sjarmjente med spennende linjer, og oppdrettet hos kennel Bagiland ved Natalya Korniychuk. Hun er utrolig tillitsfull og lærevillig, og stjal hjertene våre fra første minutt med oss. Og gled rett inn i flokken sammen med Nova og Funky.